Studievereniging Equinox biedt de mogelijkheid om samen te werken met bedrijven om zo studenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen. De vereniging kent tal van samenwerkingsmogelijkheden, onze Commissaris Extern kan u hierover alles vertellen.

Carrièredag

Tijdens de Carrièredag in december wordt er een beurs georganiseerd voor studenten die op zoek zijn naar bedrijven om stage bij te gaan lopen.  De Equinox Carrièredag is 100% gericht op studenten van HBO-ICT en Technische Informatica. De aanwezigen bij deze Carrièredag zijn dan ook alleen studenten van deze twee opleidingen en niet van andere studies.
Aanwezigheid is verplicht voor alle studenten, van eerstejaars die een bijbaantje zoeken tot stagiairs of afstudeerders.
Uit ervaring blijkt dat een kleiner aantal bedrijven dat aanwezig is op de beurs, zorgt voor meer betekenisvolle conversaties.  Er is dan ook een ruime tijd ingepland voor bedrijven om gesprekken met studenten te hebben zodat met de studenten ook bepaalde discussies gehouden kunnen worden en niet alleen maar verkooppraat. Dit maakt het voor u makkelijker om te werven en voor de student veel prettiger om zich te oriënteren.

LANXXL

Eens per jaar wordt een van de grootste evenementen van Equinox georganiseerd. Met een opkomst elk jaar van meer dan 150 studenten is dit de manier om de studenten te kunnen bereiken. Dit evenement vindt plaats op De Haagse Hogeschool in Delft en duurt de gehele nacht. Op dit evenement vinden wedstrijden plaats waar u prijzen kunt sponsoren of direct in contact kan komen met de studenten om te laten zien wat jullie te bieden hebben. Mocht u geïnteresseerd zijn, kunt u contact opnemen met de LANXXL Commissie: lanxxl@svequinox.nl.

LAN-Party

Vier keer per jaar organiseert Equinox een LAN-party. Dit gebeurt in de laatste week van het kwartaal. Dit is de populairste activiteit van Equinox waar doorgaans veel studenten op af komen. U heeft hier de mogelijkheid om prijzen van toernooien te sponsoren, netwerkapparatuur te leveren of natuurlijk om zelf een spelletje mee te spelen om zo op een informele manier in contact te komen met de studenten. Ook kunt u hoofdsponsor worden van dit evenement waardoor uw bedrijfsnaam bij elke publicatie genoemd wordt. U moet dan denken aan “<uw bedrijf> LAN-Party”.

Recruitment

Inhousedag

Wij bieden de mogelijkheid om met een groep studenten inhousedagen en andere evenementen bij u op locatie bij te wonen. Wij zullen de studenten begeleiden naar uw locatie, over het algemeen zal dit geschieden per openbaar vervoer. Om studenten op de hoogte te stellen van uw evenement zal er een affiche opgehangen worden in ons lokaal, het evenement zal genoemd worden in de nieuwsbrief en er zal verbale reclame gemaakt worden. Bij een inhousedag komt de student volledig in contact met uw bedrijf en krijgt gelijk een goed idee wat voor bedrijf uw bedrijf is.

Lezingen

Wanneer er binnen uw bedrijf kennis is van nieuwe ontwikkelingen binnen de IT kan het wellicht interessant zijn om hier een lezing over te geven. Dit kan gehouden worden als ‘lunchlezing’ of als ‘borrelsessie’, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uit gaat. Een lunchlezing houdt in dat deze lezing rond het middaguur wordt gehouden en de aanwezige studenten een lunch aangeboden krijgen. Bij een borrelsessie zal de lezing tegen het einde van de middag gehouden worden zodat aansluitend een borrel gedronken kan worden bij de bar van De Haagse Hogeschool. Het onderwerp dient overlap te hebben met ten minste één vak van de opleiding.

Vacatures op website

Studievereniging Equinox heeft een eigen pagina waar studenten een duidelijk overzicht kunnen vinden van beschikbare (bij)banen en (afstudeer)stages. Ook uw bedrijf kan hier diverse vacatures op plaatsen! Het betreft de volgende pagina: https://svequinox.nl/vacatures/. Deze pagina is een betrouwbaardere omgeving voor veel studenten waardoor de vacatures meer aanspreken dan op andere websites.

Vacatures op prikbord

In de gemeenschappelijk werkruimte van de opleiding HBO-ICT hangt een prikbord van Equinox waar papieren vacatures en andere mededelingen op geplaatst kunnen worden. Door hier uw affiche op te hangen wordt de aandacht van de student snel getrokken naar uw affiche. Het formaat van deze affiches is A4.

Naamsbekendheid

Poster

Door een A1-formaat poster op te hangen in de verenigingsruimte van Equinox bereikt u een specifieke groep studenten. De poster creëert naamsbekendheid voor uw bedrijf en studenten zullen uw bedrijf beter herinneren. Ook is het mogelijk om de poster te gebruiken voor productpromotie. Uit ervaring blijkt dat studenten door de poster eerder aan uw bedrijf denken en over uw bedrijf praten dan de concurrent. Uw bedrijf wordt kortom veel bekender onder de studenten.

Nieuwsbrief

Naast sociale media heeft Equinox ook een nieuwsbrief die twee keer per periode verschijnt. Evenementen die u in samenwerking met ons organiseert zullen hier in ieder geval in opgenomen worden, maar wij bieden ook de mogelijkheid om overige activiteiten en/of berichten hierin te plaatsen. Studenten krijgen deze nieuwsbrief persoonlijk dus worden snel aangesproken tot uw bericht.

Sociale Media

Equinox maakt gebruik van Facebook voor het promoten van activiteiten en evenementen. Via deze berichtgeving wordt een gemiddeld berichtbereik van 200 personen gehaald. Hier kan ook een bericht van uw bedrijf komen te staan. Vacatures en stageplekken zullen doorgelinkt worden naar de carrièrepagina.