Wat is Network Systems Engineering?

Bij Network Systems Engineering leer je om te gaan met embedded systems, PLC’s te programmeren en krijg je les in het beheren en opzetten van technische infrastructuren. Tijdens je opleiding stuit je vast en zeker tegen verschillende uitdagingen, S.V. Equinox is hierbij een hulpbron die jou tips en hints kan geven om deze te overkomen. Op deze manier proberen wij jouw te helpen bij je studie. Wil je nog meer weten over de studie en wat je kan verwachten dan verwijzen wij je graag door naar de officiële website van de studie.


Verschil tussen Informatica en Technische Informatica/Network Systems Engineering

Technische Informatica richt zich op industriele automatisering en is hierdoor gespecialiseerder dan “normale” informatica. Je leert software te ontwikkelen voor machines en robots die veelal beperkte verwerkings- en opslagcapaciteit hebben. Je moet op een lager niveau en directer met de hardware werken en logisch en procedueel na kunnen denken. Bij “normale” informatica is er meer abstractie waardoor je de werking van de hardware niet of nauwelijks hoeft te weten

Wat is je toekomstbeeld na HBO-ICT?

Een greep uit de mogelijkheden op de arbeidsmarkt na de opleiding is te vinden op de website van Carrièretijger: https://www.carrieretijger.nl/opleiding/techniek/ict/hbo-ict.